Vad kostar det?

 

Vid anslutning av villa

Ordinarie pris för en villaanslutning (ett hushåll) är 19 990 kronor.
I anslutningspriset ingår en komplett fiberinstallation inkluderat grävning på tomt samt installation av mediabox inomhus.

SÅAB erbjuder även möjlighet till  ROT- och RUT-avdrag vid beställning av villaanslutning. Läs mer om skattereduktion på www.skatteverket.se.

Vid driftsättning tillkommer en nätavgift på 95 kr per månad/hushåll till Stadsnät i Åmål AB.

Aktivering av passiv/vilande anslutning kostar 1500 kr


För anslutning av kommersiella fastigheter, flerbostadshus, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar lämnas gärna en kostnadsfri offert.


När fiberanslutningen till din fastighet är installerad, driftsatt och klar har du möjlighet att kontakta den tjänsteleverantör för att beställa tjänster. Du betalar de abonnemang du beställt till din tjänsteleverantör. 

SÅAB erbjuder ett så kallat öppet nät, vilket innebär att du har möjlighet att beställa fibertjänster från flera olika tjänsteleverantörer. Under "Tjänsteutbud" hittar du alla tillgängliga tjänsteleverantörer och  tjänster som finns att välja på. Här har du möjlighet att välja vad som passar just dig bäst!

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller göra en beställning om anslutning så hjälper vi dig gärna! Du når oss på telefon 0532-77 72 00 eller maila oss på stadsnat@amal.se!

                                                

Överlåtelse eller uppsägning av näthyra


För dig som bor i villa 

Om du bor i villa och ska sälja behöver du ta reda på om den nya ägaren av huset är intresserad av att behålla fiberanslutningen aktiv och ha möjlighet att abonnera på fibertjänster. 
Om denne vill behålla fiberanslutningen med möjlighet att nyttja fibertjänster fyller ni i delen av formuläret som avser överlåtelse. Skicka därefter in till oss för registrering!

Om den nya ägaren av huset inte är intresserad av att nyttja anslutningen till stadsnätet, och då inte heller ha tillgång till fibertjänster, skriver du som säljare i den delen på formuläret som avser uppsägning i stället. Skicka därefter in formuläret till oss för hantering!

Om du säljer/köper genom mäklare är det inte ovanligt att fastighetsbyrån/mäklarna är behjälpliga med detta formulär i samband med försäljning och tillträde.


I formuläret om överlåtelse fyller du i det som gäller för dig/er!

Här hittar du formulär om överlåtelse/uppsägning 


Sidan uppdaterad 2022-02-25

 

KONTAKTINFORMATION

Stadsnät i Åmål AB
E-post: stadsnat@amal.se
Telefon: 0532-77 72 00

Besöksadress:
Hjeltegatan 11, 662 30 ÅMÅL

Postadress:
Box 32, 662 21 ÅMÅL

Fakturaadress:
PEPPOL-adress 0007:5567087530