Betalningssätt

Anslutningsavgiften faktureras per post till fastighetsägaren när fastigheten är ansluten och klar. Nähyran börjar gälla vid anslutning och driftsättning, och faktureras kvartalsvis i förskott.

Det finns fyra olika alternativ när det kommer till betalningssätt för näthyran, där du väljer det alternativ som passar dig bäst:

  • Brevfaktura eller pappersfaktura skickas till din adress. Om inget annat aktivt val om fakturaalternativ görs skickas brevfaktura.
    Brevfaktura kostar 30 kr. Denna avgift täcker administrativa kostnader samt porto och går i linje med vårt miljöarbete.


  • Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto vid förfallodatumet.
    För autogirobetalning fyller du i ett autogiromedgivande och skickar in till oss för hantering. Autogiro är kostnadsfritt.

  • Vid val av e-faktura får du din faktura direkt till din internetbank. Smidigt för dig och bra för miljön! E-faktura är kostnadsfritt.

    För företag finns i stället möjligheten till svefaktura. Kontakta oss om ditt företag är intresserad av att betala genom svefaktura!

  • E-postfaktura innebär att du får din faktura skickad direkt till din angivna e-postadress. E-postfaktura är kostnadsfritt. Kontakta oss på stadsnat@amal.se för registrering.


Från och med 1 september 2020 debiteras påminnelseavgift om 60 kr vid vår första påminnelse.

Hur registrerar jag e-faktura/autogiro/e-postfaktura?


E-faktura
Logga in till internetbanken och följ instruktionerna på skärmen för att lägga till ny betalningsmottagare för e-faktura.
När du går in i din Internetbank så ser du om det kommit en ny faktura. Alla uppgifter som belopp, OCR-nummer och betalningsdag är ifyllda i förväg.
En snabb kontroll och ett godkännande så är du klar! (Gäller privatpersoner)

Svefaktura
Om du som företagare vill betala genom svefaktura ombeds ni kontakta oss på stadsnat@amal.se för registrering! Vi behöver även namnet på er VAN-partner (tjänsteleverantör) och ert eventuella GLN-nummer.


Autogiro vid e-faktura
Om du redan nu betalar din näthyra på autogiro och även anmäler för e-faktura, kommer du i fortsättningen få avisering elektroniskt i din internetbank och betalningen sker som tidigare automatiskt.

Autogiro
För autogirobetalning fyller du i ett autogiromedgivande och skickar in till oss för hantering. Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto vid förfallodatumet.

E-postfaktura
Kontakta oss på stadsnat@amal.se för registrering
  

 

 


Sidan uppdaterad 2019-01-29

KONTAKTINFORMATION

Stadsnät i Åmål AB
E-post: stadsnat@amal.se
Telefon: 0532-77 72 00

Besöksadress:
Hjeltegatan 11, 662 30 ÅMÅL

Postadress:
Box 32, 662 21 ÅMÅL

Fakturaadress:
PEPPOL-adress 0007:5567087530