Betalningssätt

Anslutningsavgiften faktureras per post till fastighetsägaren när fastigheten är ansluten och klar. Nähyran börjar gälla vid anslutning och driftsättning, och faktureras kvartalsvis i förskott.

Vilka betalningsalternativ har jag?

Det finns fyra olika alternativ när det kommer till betalningssätt för näthyran, där du väljer det alternativ som passar dig bäst:

  • Brevfaktura eller pappersfaktura skickas till din adress.
    Brevfaktura kostar 30 kr. Denna avgift täcker administrativa kostnader samt porto och går i linje med vårt miljöarbete.


  • Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto vid förfallodatumet.
    För autogirobetalning fyller du i ett autogiromedgivande och skickar in till oss för hantering. Autogiro är kostnadsfritt.

  • Vid val av e-faktura får du din faktura direkt till din internetbank. Smidigt för dig och bra för miljön! E-faktura är kostnadsfritt.

    För företag finns i stället möjligheten till svefaktura. Kontakta oss om ditt företag är intresserad av att betala genom svefaktura!

  • E-postfaktura innebär att du får din faktura skickad direkt till din angivna e-postadress. E-postfaktura är kostnadsfritt. Kontakta oss på stadsnat@amal.se för registrering.


Från och med 1 september 2020 debiteras påminnelseavgift om 60 kr vid vår första påminnelse.

Hur ansöker jag om e-faktura, svefaktura och autogiro?

Nu kan du få dina fakturor i elektronisk form – direkt till din Internetbank.
Smidigt för dig och bra för miljön!

E-faktura
Logga in till internetbanken och följ instruktionerna på skärmen för att lägga till ny betalningsmottagare för e-faktura.
När du går in i din Internetbank så ser du om det kommit en ny faktura. Alla uppgifter som belopp, OCR-nummer och betalningsdag är ifyllda i förväg och kan inte bli fel.
En snabb kontroll och ett godkännande så är du klar! (Gäller privatpersoner)

Svefaktura
Om du som företagare vill betala genom svefaktura ombeds ni kontakta oss på stadsnat@amal.se för registrering! Vi behöver även namnet på er VAN-partner (tjänsteleverantör) och ert eventuella GLN-nummer.


Autogiro vid e-faktura
Om du redan nu betalar din näthyra på autogiro och även anmäler för e-faktura, kommer du i fortsättningen få avisering elektroniskt i din internetbank och betalningen sker som tidigare automatiskt.

Autogiro
För autogirobetalning fyller du i ett autogiromedgivande och skickar in till oss för hantering. Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto vid förfallodatumet.


   

 

 


Sidan uppdaterad 2019-01-29

KONTAKTINFORMATION

Stadsnät i Åmål AB
E-post: stadsnat@amal.se
Telefon: 0532-77 72 00

Besöksadress:
Hjeltegatan 11, 662 30 ÅMÅL

Postadress:
Box 32, 662 21 ÅMÅL

Fakturaadress:
PEPPOL-adress 0007:5567087530