Till Er som anmält intresse för fiberanslutning


Den första etappen med grävning av kanalisation för fibernätet börjar nu närma sig slutet och beräknas vara klart under september. Anledningen till att det tagit lite längre tid, än det var planerat från början, är att under ”vintern” beslutade bolagets styrelse att utöka den första etappen med kanalisation för villafiber.

 

Under våren har även förhandlingar med olika tjänsteleverantörer skett. Vi har gjort det i samverkan fem stadsnät för att få många och bra tjänster i stadsnätet. Vi är nu klara med ett flertal tjänsteleverantörer och förhandlingar fortsätter för att få ytterligare tjänsteleverantörer i nätet. De tjänsteleverantörer som är klara hittar Ni på www.valjtjanst.se (under IP-TV, så är inte Canal Digital klar för Åmål ännu).

 

Målet är att SÅAB startar upp vissa tjänster under 2015.

 

Villor.

SÅAB kommer att kontakta och erbjuda Er anslutning till stadsnätet utifrån lämnade intresseanmälningar. De områden med störst antal intresseanmälningar kommer att prioriteras.

 

Samfälligheter/bostadsrättsföreningar/hyresfastigheter.

SÅAB kommer att kontakta Er efter semesterperioden och gå igenom de olika anslutningsalternativ som finns för att kunna lämna offert.

 

Företagstjänster.

SÅAB kommer att kontakta Er efter semesterperioden och gå igenom de olika anslutningsalternativ som finns för att kunna lämna offert. På industriområdet är stamnätet färdigt och en avlämning vid tomtgräns finns till alla fastigheter.

 

Hemsidan kommer att uppdateras och vi kommer under hösten att lägga in en tjänst där Ni kan se hur intresset för fiberanslutning är i olika områden.

 

Vi kommer efter semesterperioden att återkomma med en uppdaterad information om tjänsteutbudet.

 

SÅAB vill passa på och tillönska alla en skön sommar!
Sidan uppdaterad 2015-07-02