Mittnät - "Årets raket"


Mittnät prisades som "Årets raket"


Tele2 delar årligen ut pris till ”Årets raket” – ett pris som går till det stadsnät som haft den största utvecklingskurvan under året. 2019 går priset till MittNät.

Tele2 gör varje år en undersökning de kallar ”Öppna nät-barometern” där de jämför landets olika stadsnät och andra öppna fibernät på ett antal olika parametrar. I kategorin ”Årets raket” utsågs under onsdagen MittNät, det samverkansbolag där Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Munkfors, Vansbro och Åmål samarbetar. Även Kil och Årjäng är på väg in i samarbetet.


- Fantastiskt kul att vi blir uppmärksammade på det här viset! Det här är ett kvitto på att vi inom MittNät gör bra saker och att gott samarbete verkligen fungerar. På lite drygt fyra år har vi gått från sex till nio kommunala stadsnät och vårt mål är att fortsätta växa, säger Elin Bertilsson, vice CEO/VD och verksamhetsansvarig i MittNät.

Om MittNät

MittNät är ett samverkansbolag där sju kommunala stadsnät är medlemmar: Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Munkfors, Vansbro och Åmål. Inom kort ansluter även Kil och Årjäng. Syftet med samarbetet är att främja fiberutbyggnaden till kommuninvånarna och att göra det enklare för nätet, oavsett storlek, att ha samma möjligheter att utveckla bredbandet i sin kommun.